Medzi zverencov detského domova zavítal sv. Nikolaj

22.12.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 22. decembra (TASR) - Zverenci Readukačného detského domova pre maloleté matky s deťmi sv. Nikolaja v Medzilaborciach sa ešte nechystajú na slávenie Vianoc. Tie si pripomenú podľa starého juliánskeho kalendára ...
V piatok však medzi vyše 70 detí a 15 maloletých mamičiek zavítal sv. Nikolaj (Mikuláš). Pravoslávna eparchia v Prešove pre detičky pripravila darčeky, rôzne maškrty a ovocie a nechýbalo ani duchovné slovo, ktoré si vypočuli v rámci sv. liturgie. Okrem sv. Nikolaja upútal rozžiarené oči anjel a snehová vločka. Vďaku sa krásny deň plný prekvapení vyjadrili deti básničkami, pesničkami a tancom. \"Bolo to niečo úžasné, čo dokázali tieto zväčša opustené detičky, koľko lásky dokážu rozdávať, ako veľmi sa vedia tešiť aj z maličkostí... , \" uviedol dnes pre TASR arcibiskup prešovský a Slovenska Ján, ktorý s deťmi trávil chvíle plné prekvapení.
Reedukačný detský domov pre maloleté matky s deťmi sv. Nikolaja, v ktorom momentálne nachádza útočisko 15 maloletých mamičiek a 18 detí, vyvíja svoju činnosť už 13 rokov. V objekte sa nachádza aj klasický detský domov so 64 deťmi.
 

Vyberte región